Két játékosunk is bekerült a női vízilabdatorna álomcsapatába

A pénteki bronzmérkőzéssel és a döntővel lezárultak a riói olimpia női vízilabdatorna küzdelmei. A finálét követően az illetékesek összeállították a viadal álomcsapatát, melybe két magyar játékost is beválasztottak: Bujka Barbarát és Keszthelyi Ritát – adta hírül a Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos honlapja.

Az Oroszország elleni bronzcsatában 12-12-es rendes játékidő után büntetőkkel alulmaradó magyar válogatottból a két legeredményesebb pólós, a 14 találatig jutó Keszthelyi Rita, illetve a 15 gólos Bujka Barbara került be a legjobbak közé. A torna legértékesebb játékosának az aranyérmes amerikai együttes sztárját, Maggie Steffenst választották, aki összesen 17 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, ezzel a gólkirályi címet is elnyerte. A négy éve Londonban is diadalmaskodó amerikaiak ezúttal Olaszországot verték a fináléban a tőlük már-már megszokott fölénnyel, 12-5- re.

Keszthelyi Rita öröme

A torna álomcsapata:

Ashleigh Johnson (amerikai) – Maggie Steffens (amerikai), Arianna Garibotti (olasz), Keszthelyi Rita, Bujka Barbara, Madeline Musselman (amerikai), Ash Southern (ausztrál).

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »