Két hullámban zúdul az eső a nyakunkba

Két hullámban zúdul az eső a nyakunkba

A hajnali órákban érte el egy hidegfront Észak-Nyugat felől Magyarországot, főleg a Duna-Tisza közén vannak heves esőzések, jégesővel és erős széllel kísért felhőszakadások. A zivatarok később kelet felé helyeződnek – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint a nap második felében, kiemelten a késő délutáni, esti órákban nyugat felől újabb kiterjedt zivatarrendszer valószínű.

Hírdetés

Nagyobb eséllyel a Dunántúl középső és déli tájain, a középső országrészben és az Alföldön a kelet, északkelet felé áthelyeződő heves zivatarokhoz több helyen viharos, helyenként 80-100 km/h-s szél, nagyobb méretű jég és 30-60 mm csapadék társulhat.

Zivatarlánc kialakulása esetén a déli országrészben 120 km/h-t meghaladó szélrohamok is előfordulhatnak. A legmagasabb fokú (piros) jelzés is indokolt lehet.

Bár a front mögött felfrissül a levegő, de meleg, fülledt idő lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 27 és 33 fok között valószínű, de délkeleten 34, 35 fok is lehet. Késő estére általában 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »