KÉT HÍR

Azért nem szabad újságot olvasni, mert ha az ember rendszeres hírfogyasztóvá válik, minden friss hír felidéz benne egy régebbi hírt, és így kirajzolódik a világ egésze, leginkább pedig a világ tökéletes elviselhetetlensége.

Nézzük az első hírt:

„Egy ember 32 nőt fertőzött meg HIV-vírussal Olaszországban

Huszonnégy év börtönre ítéltek Olaszországban egy férfit, mert felelőtlenül megfertőzött HIV-vírussal 32 nőt, közvetve három férfit és egy nyolc hónapos csecsemőt – írta az MTI.

A 33 éves férfi – aki könyvelőként dolgozott – legalább 53 nővel került nemi kapcsolatba, miután megtudta, hogy ő maga hordozza a HIV-vírust. Partnereivel ezt nem tudatta, és még csak gumióvszerrel sem akadályozta meg a kór továbbadását, ráadásul félrevezette áldozatait.

Amikor részükről felmerült a védekezés igénye, a férfi azt mondta nekik, hogy allergiás a gumira, vagy azt, hogy épp a minap volt HIV-teszten és makkegészséges.

Az 53 nő közül 32-őt fertőzött meg, közülük három nő pedig további három férfit. Egy negyedik asszonynak a nyolc hónapos gyermeke is HIV-fertőzött lett.

A kór az 1980-as években kezdett világméretű ragállyá válni, azóta már mintegy 35 millióan haltak bele.” 

Ez a hír képviseli a normalitást. Az érthető, átlátható, felfogató világot. Ez a hír a western-hír, ahol a gonosz elnyeri méltó büntetését.

Hírdetés

Igen ám, de a rendszeres hírfogyasztóban felidéződik egy másik, régebbi hír, íme:

„Kaliforniában már az is börtönbe kerülhet, aki nem megfelelően szólítja meg az időskorú transzneműeket

SACRAMENTO, 20:28

A demokrata politikai irányítású Kaliforniában, Scott Wiener melegjogi aktivista szenátornak köszönhetően az időskorú meleg és transzszexuális polgárokat nem megfelelő módon megszólító lakosok pénzbüntetéssel, illetve akár börtönbüntetéssel is sújthatóak ezentúl. A büntetés kilátásba helyezése egy olyan új állami rendelet része, amely külön ellátást biztosít a Kaliforniában élő időskorú melegek és transzneműek számára.

A kaliforniai liberális-progresszív kormányzó, Jerry Brown október 4-én aláírta, és ezzel törvényi erőre emelte Kaliforniában azt az új, LMBTQ-vonatkozású rendeletet, amely külön ellátást biztosít az időskorú melegek és transzneműek számára, valamint büntetést helyez kilátásba, ha az állam idősgondozó intézményeiben valaki szándékosan eltérne az idős melegek, illetve transzszexuálisok által kért megszólításoktól vagy névmások használatától.

A melegek és a transzneműek által elvárt megszólítástól szándékosan eltérő személy legfeljebb egy év börtönnel és 1000 dolláros bírsággal nézhet szembe az új rendelet alapján. A Kaliforniában érvényes új rendelet szövegét Scott Wiener kaliforniai melegjogi aktivista és demokrata szenátor dolgozta ki – az Egyenlőséget Kaliforniának nevű LMBTQ-csoport és az Amerikai Állampolgári Szabadságjogok Szövetsége (ACLU), valamint a Transgender Egyenlőségért Felelős Központ támogatásával.

A rendelettel szemben megfogalmazódó egyházi tiltakozásokra reagálva Wiener közölte:

Mindenkinek joga van vallása gyakorlására, azonban, ha valaki nyilvános, intézményi vagy munkahelyi területen tartózkodik, akkor köteles betartani a törvényt.”

Wiener szenátor egy másik törvényjavaslatot is jegyzett hasonló témában. Október 6-án aláírta azt a rendeletet amely Kaliforniában megszüntette az olyan HIV-pozitív személyek  büntethetőségét, akik tudatosan, annak tudta nélkül fertőznek meg egy másik személyt betegségükkel.”

Ez a hír pedig a „modernitás” maga. A felfoghatatlanság, érthetetlenség, iszony. S ami desztillálás után a serbli alján ott marad? Hát hogy a HIV-fertőzött olasz gazember ott szúrta el, hogy nem buzi. Ha buzi lenne, Scott Wiener kaliforniai melegjogi aktivista és demokrata szenátor már felháborodottan tiltakozna elítélése miatt, és már szerveződne a tüntetés is mellette, és a „homofób” világ ellen.

Így áll össze a kép a világról.

Remek, pompás érzés lesz ezt a világot eltüntetni, írmagját kiirtani, helyét sóval behinteni. Remek, pompás…


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »