Két héttel az olimpia előtt: egy brazíliai csoport hűséget fogadott az Iszlám Államnak

Két héttel az olimpia előtt: egy brazíliai csoport hűséget fogadott az Iszlám Államnak

Hűséget fogadott az Iszlám Állam (IÁ) vezetőjének egy brazíliai csoport – közölte az iszlamista honlapokat figyelő amerikai SITE központ.

Abu Bakr al-Bagdadit a magát Ansar al-Khilafah Brasilnak nevező mozgalom biztosította támogatásáról bő két héttel a Rio de Janeiróban rendezendő nyári olimpiai játékok kezdete előtt. Rita Katz, a SITE igazgatója szerint most először fordul elő Latin-Amerikában, hogy egy csoport nyíltan az Iszlám Állam mellé áll.

A Correio de Uberlandia hírportál szerint a brazil szélsőségesek üzenete arab nyelven jelent meg, háttérben a brazil zászlóval. A csoport a legutóbbi franciaországi terrortámadásokra utalva megkérdőjelezte annak hatékonyságát, hogy a brazil rendőrök kiképzésében franciák segédkeznek.

A brazil hatóságok a minap bejelentették, hogy a Nizzában múlt csütörtökön elkövetett, több mint 80 halálos áldozattal járó terrortámadás nyomán fokozzák az augusztus 5-én kezdődő olimpiai játékok miatti biztonsági óvintézkedéseket.

A hét végén a terrorellenes bevetést gyakorolták a brazil biztonsági erők, amelyeknek 85 ezer tagja védi majd a világeseményt.

(MTI)

Korábban írtuk: Riói ínyencség: telefonos alkalmazással, élőben követhetik az ott lévők, éppen hol gyilkolásznak a helyiek


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »