Két hétig új trolibuszvonalon járhat Szegeden

Április 10-től két héten át a szegedi 77A jelzésű autóbuszvonalon trolik is járnak majd, a járművek több kilométert vezeték nélkül akkumulátoraik segítségével tesznek meg – tájékoztatta a helyi közlekedési vállalat, a Szegedi Közlekedési (SZKT) Kft. közönségkapcsolati főmunkatársa az MTI-t.

Török Mónika közölte, az Ikarus-Skoda típusú önjáró trolibuszok két héten át a Mars tér és a Baktó Völgyérhát utcai végállomások között reggel 6 és este 8 óra között közlekednek a megszokott autóbuszok követési idejét sűrítve.

A műszaki tesztben a közlekedési társaság által 2013-ban vásárolt, akkumulátorral felszerelt Ikarus-Skoda trolibuszok vesznek részt. A járművek akkumulátorral teszik meg a vezeték nélküli szakaszt, majd a járművek a kiépített hálózathoz érve áramszedőjükkel ismét csatlakoznak a felsővezetékekhez.

A műszaki tesztre – amely semmilyen plusz infrastruktúra kiépítését nem igényli – az ad lehetőséget, hogy az SZKT és a Szegedi Tudományegyetem konzorciumi tagként részt vesznek az EU Horizon 2020 programjában, az ELIPTIC kutatási fejlesztési pályázaton, amely célja autóbuszvonal kiváltásának vizsgálata akkumulátoros járművekkel. A projektben a Szegedi Tudományegyetemmel közösen az utasok véleményét is kikérik tapasztalataikról – tudatta a közönségkapcsolati főmunkatárs.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »