Két hazánkat érintő tervezet kerül az Európai Parlament elé

Az Európai Parlament plenáris ülése két nap múlva szavaz a magyarországi helyzetről szóló állásfoglalásról. Milyen eszközök vannak a magyarok kezében? Milyen forgatókönyvek lehetségesek hazánkban? – a témában ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász nyilatkozott az M1 Ma Reggel című műsorában.

Két határozattervezet került eddig benyújtásra, az egyiket a szocialisták, liberálisok, a zöldek és az egyesült baloldal, a másikat pedig a Fidesz-KDNP és az Európai Néppárt nyújtotta be – mondta el az alkotmányjogász.

ifj. Lomnici Zoltán szerint a baloldal egy 4 blokkból álló eljárást indítana Magyarországgal szemben, amely kizárólag az országot akarja büntetni. Hangsúlyozta: ez nem a kormányt, hanem az embereket érintené.

Ez tartalmazza a veszélyeztetését az értékeknek, az értékek tartós és súlyos megsértését, ezek alapján történne a szavazati jog felfüggesztése, vagy szankciók bevezetése. De ahhoz, hogy ezeket a szankciókat bevessék, egyhangú többség kell az Európai Tanácsban – mondta el.

Lomnici arra hívta fel a figyelmet, komolyan kell venni az ügyet, mert ha valóban elindítják az alapjogi eljárást, az egy nyílt támadás lesz Magyarországgal szemben – hangsúlyozta.

forrás: M1 – Ma Reggel / hirado.hu

The post Két hazánkat érintő tervezet kerül az Európai Parlament elé appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »