Két drukkert is megkéseltek

Két drukkert is megkéseltek

Késsel támadtak egy belga és egy francia drukkerre a lyoni szurkolói zónában a Franciaország–Albánia mérkőzés alatt. Az egyik férfi a combján, a másik a fenekén sérült meg. A rendőrség szerint az albán szurkolók támadtak. Közben tovább hergelik egymást az angolok és az oroszok is. A rendőrség tegnap 36 randalírozó brit szurkolót vett őrizetbe Lille-ben.

Lensben több mint 2400 rendőr és biztonsági ember felügyelte a szurkolókat, az Anglia–Wales-meccs előtt. A szurkolók táskáit is átvizsgálták. A francia belügyminiszter arra kérte a meccseknek otthont adó városokat, hogy tiltsák meg az alkohol árusítását azokban az övezetekben, ahol nagy az összecsapások veszélye. Lensben intézkedtek.

„Megpróbáltuk megoldani az alkohol körüli problémát különböző korlátozásokkal. Az alkoholt nem tiltottuk be teljesen, de komoly ellenőrzés alá vontuk. Nem mindenért az alkohol tehető felelőssé, de az alkoholprobléma figyelése azonban fontos” – mondta Fabienne Buccio, a Calais-i régió prefektusa.

Voltak olyan angol szurkolók, akiknek sikerült sörhöz jutniuk, aminek elég hangos bizonyítékai vannak. „Tudod, ez csak egy újabb játék. Könnyű győzelem, ők senkik, csak ha mi nem vagyunk, akkor valakik” – mondta az egyik angol drukker.

Az angol szurkolók egy nappal korábban megérkeztek elindultak Lensbe, de megálltak Lille-ben, ahol szerdán orosz drukkerekkel csaptak össze. A rendőrök könnygázzal oszlattak.

Mintegy 200-an gúnyolták, provokálták az oroszokat és palackokat dobáltak. Angolok nem sokkal éjfél után az Albánia felett aratott 2-0-s francia győzelmet ünneplő helyiekre rontottak, így újból a hatóságok beavatkozására volt szükség a britek lecsillapítására. Több tucat brit szurkolót vettek őrizetbe a hatóságok. Szombaton Marseille-ben voltak komoly összecsapások az angol és orosz szurkolók között, akkor a tegnap estinél jóval nagyobb volt a pusztítás.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »