Két átigazolási időszakból is kizárták az Újpestet

Az Újpest FC közleményben tudatta, hogy a FIFA kizárta a klubot a jelenlegi és a következő, 2016/2017 téli átigazolási időszakból. Az egyesület keresetet nyújtott be a döntés ellen.

Hivatalos közleményben tudatta szurkolóival az Újpest FC, hogy a csapatot kizárták a nyári és téli átigazolási időszakból.

„Tudjuk, hogy nagy érdeklődéssel figyelik az Újpest FC életét, és ez fokozottabban igaz az átigazolási időszakokra. A jelenlegi átigazolási időszak 2016. június 9-én kezdődött és 2016. augusztus 31-ig tart. Klubunk számos minőségi igazolást tervezett és tervez jelenleg is, azonban ennek megvalósítása jelenleg problémába ütközik. A kialakult helyzet oka az, hogy a FIFA egy 2014 év eleji igazolás miatt azzal a sportfegyelmi szankcióval sújtotta klubunkat, hogy két, soron következő átigazolási időszakban klubunk nem regisztrálhat új játékosokat. A döntésről jelen átigazolási időszak kezdete előtt értesültünk, így az eltiltás a jelen és a következő, 2016/2017 téli átigazolási időszakot érinti.

A döntés ellen klubunk keresetet nyújtott be a Nemzetközi Sport Választottbírósághoz (CAS), kérve annak megváltoztatását, illetve felfüggesztését.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »