Készül a Sepsi Aréna

Készül a Sepsi Aréna

Mintegy 70 százalékban elkészült már, novemberre pedig átadják a Sepsi Arénát, a város Csíkszereda felőli kijáratánál épülő új, multifunkcionális sportcsarnokot. Antal Árpád polgármester tegnap a helyszínen tartott sajtótájékoztatót, amelyen a kolozsvári – de helyiekkel is dolgozó – kivitelező cég építésvezetője ismertette a munkálatok állását.

A telepen gőz­erővel (mifelénk szokatlanul gyors ritmusban) zajlik a munka – jelenleg körülbelül hetvenen dolgoznak, de volt időszak, amikor a munkások száma elérte a kétszázat –, a haladás látványos, az ütemtervet tartják, novemberre elkészül az ország egyik legkorszerűbbnek szánt sportcsarnoka. A rézlemezekkel, üveglapokkal is burkolt sárga épületben jelenleg főként a belső tér rendezése zajlik, az eredményjelzők, a lámpák a helyükre kerültek, egy sor berendezés, felszerelés megérkezett, közben a parkoló kialakításán is dolgoznak.

Az épületbe a közönség hat bejáraton juthat majd be – a bukaresti Colectiv-tragédia után a katasztrófavédelmi felügyelőség ismét ellenőrizte a tervet –, a sportolók, bírók számára külön ajtók állnak rendelkezésre. A pályát négy oldalról ölelik körbe a tribünök, a sportjátékhoz szükséges pálya méretének függvényében ezek egy része mozgatható, a csarnok befogadóképessége így 2400-ról 3000-re növelhető. VIP-páholyt, illetve sajtópáholyt, sportközvetítői helyet is elkülönítettek.

A pályát felszedhető burkolat borítja majd, így az átalakítható jégpályává, jégkorongmérkőzésekre alkalmas lesz. Erre két megoldás körvonalazódik, a napokban dől el, melyiket választják: az egyik opció, hogy a padló alatt állandó legyen a jégréteg – ez gyorsabb átalakítást tesz lehetővé, de drágább, hiszen állandóan hűteni kell –, a másik változat szerint a padló felszedése után alakítanak ki új jégréteget – ez olcsóbb megoldás, az átállás viszont több napig eltarthat. Az egyik tribün mellett egy ugyanolyan méretű és burkolatú edzőpálya épül, orvosi rendelő, két gyűlésterem, hat öltöző, fitneszterem kap helyet az épületben, továbbá az árusok számára is jelölnek ki helyet.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »