Készpénzzel váltaná ki Orbán a kafetériát

A kafetéria készpénzesítését vetette fel Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján. A rendezvényen a miniszterelnök jelezte Varga Mihálynak, a 2017-es költségvetést próbálja úgy alakítani, hogy csak fejlesztésre vehessen fel hitelt az állam.

A miniszterelnök azt kérte Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől, a 2017-es költségvetést próbálja meg úgy elkészíteni, hogy csak fejlesztésre lehessen hitelt felvenni, az állam működtetésére és fenntartására pedig ne lehessen többet költeni, mint amennyi rendelkezésre áll.

Így lehet majd elérni egy-két éven belül a „valóságosan nullás költségvetést” – mondta Orbán Viktor. „Nem költünk többet, mint amennyi bevételünk van” – a kormányfő szavai szerint ezzel érhető el az abszolút számban vett adósságcsökkentés.

A kormányfő a rendezvényen arra is emlékeztetett, hogy az Európai Bizottság „szétzúzta” a magyar kafetériarendszert. Szerinte ezért fel kell vetni, hogy az eddig „rejtett” kettős javadalmazási rendszert nyílttá tegyék.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »