Késsel támadták a járőrség vezetőjére

Az eset június 23-án éjszaka történt.

Olekszandr Vovcsenko és Dmitro Hmaruk együtt járőröztek. A rendőrök figyelmét felkeltette egy embercsoport az egyik szálloda közelében. Gyermekek felnőttek kíséretében gyűltek össze egy turista busz mellett. Miután a járőrség vezetője és helyettese bebizonyosodtak arról, hogy minden rendben van, visszatértek a szolgálati autójukhoz – írta Luck járőrsége a saját Facebook-oldalán.

Később egy ismeretlen férfi váratlanul kinyitotta a Hyundai Sonata típusú szolgálati autó ajtaját, s felkérte Vovcsenkot, hogy szálljon ki az autóból. Miután elutasítást kapott, a férfi megragadott egy kést és megtámadta a rendőrt – számol be a Korrespondent.net

Hmaruk kiugrott a járműből és figyelmeztette a támadót, hogy lövést fog leadni, ha nem nyugszik meg. Azonban ez sem állította meg a bűnelkövetőt. A járőr két figyelmeztető lövést adott le, ekkor a férfi elszökött. Szerencsére a támadót letartóztatták.

A helyszínre rendőröket és egy mentőszolgálatot riasztottak. Az elkövető férfi enyhe nyaksérülést szenvedett, ezért kórházba szállították.

Mint az kiderült, a támadás előtt a férfi elmondta a turistáknak, hogy robbanóanyag van a buszon. A tűzszerészek megvizsgálták a járművet, de szerencsére nem találtak semmit.

Rovatok: KékfényTelepülés: UkrajnaCímkék: ukrán rendőrség, konfliktus, Ukrán Nemzeti Rendőrség, kékfény, bűnügy, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »