Késsel támadt a betolakodó a belga katolikus papra – de csak jöjjenek, testvéreink!

Késsel sebesített meg egy kontinensfoglaló egy katolikus papot vasárnap este a kelet-belgiumi Limbourgban, aztán elmenekült – írta a Le Soir francia nyelvű belga napilap internetes oldalán hétfőn.A beszámoló szerint a Hollandiában regisztrált idegen azt kérte a paptól, hadd zuhanyozzon le a plébánián. Jos Vanderlee ezt megengedte, majd később a fiatalember pénzt kért, amit a plébános megtagadott – írta a napilap.

Ekkor a menedékkérő kést rántott és megfenyegette a papot, aki védekezés közben kézfején súlyosan megsebesült. A tájékoztatás szerint a majdnem rablógyilkos elmenekült.

A La Libre Belgique belga napilap hétfőn arról számolt be, hogy vasárnap Brüsszel Saint-Roch templomában szentmisét mutattak be a múlt héten Franciaországban meggyilkolt Jacques Hamel katolikus pap emlékére.

Múlt hét kedden két 19 éves férfi késekkel felfegyverkezve túszokat ejtett a Rouen melletti Saint-Étienne-du-Rouvray katolikus templomában. A 85 éves Jacques Hamel plébánost megölték, egy másik embert pedig súlyosan megsebesítettek, mielőtt a rendőrök agyonlőtték őket.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »