Késhet az Árpád úti híd felújítása Kolozsváron

Késhet az Árpád úti híd felújítása Kolozsváron

Nem az elvárt ütemben halad a kolozsvári Árpád (Traian) úti híd felújítása a helyi román sajtó információi szerint, ehhez képest a kivitelező a legutóbbi tanácsülésen arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy betartották a szerződésben rögzített ütemet.

arpadhid444_b(fotó: Ziua de Cluj)

A Ziua de Cluj hírportál arra mutatott rá, hogy a hat hónapos határidővel augusztusban elkezdődött munkálatok a felénél sem tartanak. A portál a polgármesteri hivatalnak elküldött jelentésre hivatkozik, amelyben a kivitelező cég azt írja, hogy lebontották a régi hidat, áthelyezték a közepes és alacsony feszültségű vezetékeket, valamint a telefon- és internetkábeleket. Nemrég egy gyalogoshidat szereltek fel ideiglenesen, hogy azon tudjanak közlekedni a munkások, de a rendelkezésre álló időtartam felénél egyáltalán nem látszik érdemi haladás – hívja fel a figyelmet a kolozsvári hírportál.

Csoma Botond RMDSZ-es önkormányzati képviselő kérdésünkre azt mondta: a legutóbbi – októberi – tanácsülésen a képviselő-testületet arról tájékoztatták, hogy a kivitelező tartani tudja az ütemtervet. A munkálatok egyébként augusztus 22-én kezdődtek el, noha a városvezetés azt szerette volna, ha már július elsején hozzálátnak az építkezéseknek. Akkor azzal magyarázták a csúszást, hogy közüzemi hálózatokat kell előbb elköltöztetni. A híd felújításának előzetesen becsült költsége mintegy 1,7 millió euró, a versenytárgyalást Diferit Kft. nyerte el. Az új Szamos feletti átkelő 32 méter hosszú és 26 méter széles lesz, és a tervek szerint 2017 január végéig kell elkészülnie. A munkálatok idejére az átkelőt lezárták az autósforgalom előtt.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »