Késes támadás Párizsban

Késes támadás Párizsban

Hátulról esett neki az egyenruhásnak egy férfi, aki az Iszlám Államot emlegette. A Chatelet metrómegállóban támadtak rá a katonára reggel 6:30-kor – erősítette meg a sajtóhíreket a francia hadügyminiszter, az Independent beszámolója szerint.

Az egyenruhás – aki a Sentinelle terrorellenes műveletek keretében járőrözött a Chatelet metrómegállónál – gyorsan lefegyverezte támadóját, így senki sem sebesült meg – írja az MTI. A férfit őrizetbe vették a hatóságok.

A nyomozás első szakaszában kiderült, hogy a késsel felfegyverzett férfi Allahhal kapcsolatban mondott valamit, amikor a katonára vetette magát – írja a távirati iroda. A brit lap francia forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a támadó az Iszlám Államot emlegette. Azt is megjegyzik, hogy sajtóhírek szerint a férfi nem volt ismert a hatóságok előtt.

Franciaországban többször támadtak rá a biztonsági erők tagjaira az elmúlt hónapokban. A támadás egy nappal azután történt, hogy a kormány bejelentette: a hadsereg jobban fog a különféle rendezvényekre fókuszálni – hívja fel a figyelmet az Independent.

The Independent, MTI, hirado.hu

The post Késes támadás Párizsban appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »