Késeléses támadás Németországban és Finnországban

Késeléses támadás Németországban és Finnországban

Egy embert megöltek, egyet pedig megsebesítettek a németországi Wuppertalban pénteken a rendőrség szerint. Finnországban pedig délután késeltek meg több embert Turku városának központjában.

A rendőrség információi szerint a wuppertali főpályaudvar közelében történt az incidens, amely során egy 31 éves férfi meghalt, egy 25 éves pedig megsebesült.

A helyi rendőrség még mindig egy vagy több gyanúsítottat keres a támadással kapcsolatban – írta az ABC News. A késelés lehetséges indítékairól egyelőre nem adtak ki információkat.

Két halott, nyolc sérült Finnországban

A rendőrség lábon lőtt és őrizetbe vett egy férfit, aki a késeléssel gyanúsítható, egyúttal felszólította a lakosokat, hogy maradjanak távol a városközponttól, mert több elkövetője is lehetett a turkui késelésnek. Pár órával később ugyanakkor azt mondták, hogy egyelőre csak egy gyanúsítottjuk van: egy fiatal férfi, akit a combján ért a lövedék és ő is kórházban van. Áldozatai közül három állapota súlyos, őket intenzív osztályon látják el.

Az utcai késelést követően azonnal fokozták a biztonsági készültséget a finn vasútállomásokon és Helsinki repülőterén, a finn belügyminiszter, Paula Risikko pedig Turkuba sietett, ahol este sajtótájékoztatón közölte, hogy az egész országban magasabb szintre emelték a készültséget.

Turku, 2017. augusztus 18. A mentési munkálatokat nézik emberek a turkui Piac téren 2017. augusztus 18-án, miután egy férfi több embert megkéselt a finnországi városban. A rendőrök lábon lőtték és elfogták a támadót. (MTI/AP/Facebook)

Hírdetés

Nem világos az indíttatás

A rendőrség közlése szerint mindazonáltal még nem világos, hogy terrorista indíttatású volt-e a késelés.

Finnország rendőrfőnöke, Seppo Kolehmainen este sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy egyelőre nem minősítik terrortámadásnak az esetet, de nem zárják ki ennek a lehetőségét. Hozzátette, hogy még nem tudták tisztázni a gyanúsított kilétét.

Turku 150 kilométerre nyugatra van Helsinkitől.

A Daily Mail cikkében arról ír, hogy egy szemtanú egy vagy több lövést hallott és látta, hogy egy ember a földön fekszik. Valamint a támadásról az internetre felkerült videó szerint “Allah Akbar” kiáltás hallatszik, miközben emberek futnak az utcán.

A súlyos incidens miatt fokozták a biztonsági készültséget a finn vasútállomásokon és Helsinki repülőterén. A rendőrség egyúttal felszólította a lakosokat, hogy maradjanak távol a városközponttól.

A halálos áldozatról a Turun Sanomat című finn lap adott hírt. Az Ilta-Sanomat című bulvárlap értesülései szerint hat embert sebesített meg a késelő, öt nőt és egy férfit.

forrás: abcnews / hirado.hu

The post Késeléses támadás Németországban és Finnországban appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »