Késelés történt egy ausztriai vonaton – muszáj hangsúlyozni, hogy elkövető nem bevándorló volt

Egy pszichésen zavart férfi két utast késsel súlyosan megsebesített egy vonaton az ausztriai Vorarlberg tartományban kedden reggel. A rendőrök nem fegyverrel, hanem kényszerítő eszközzel fékezték meg a dühöngő középkorú férfit

Magyar Menedék - Ősmagyar

A támadás reggel fél hét körül történt a Bregenz város felé tartó helyi vonaton, a Feldkirchi járásban, Sulz település előtti megállónál. A hatvanéves német elkövetőt még a vonaton elfogták. Mivel ellenállt, a rendőrök gázsprayt vetettek be. A férfi nem bevándorló volt. Az elkövető a vele szembe ülő 19 éves fiút szúrta meg a hasán és a hátán, majd egy 17 éves fiút a nyakánál sebesített meg.

A két sérültet kórházba szállították. A vonaton tartózkodó többi utast sokkolták a történtek. Útjukat később vonatpótló járattal folytathatták. A rendőrség vizsgálatot folytat az ügyben, azonban egyelőre kizárták, hogy a támadásnak köze lehetne a hétvégén Svájcban történtekhez, amikor egy férfi a vonaton késsel és gyúlékony folyadékkal utasokra támadt. A férfi több embert késsel megsebesített, köztük egy hatéves gyereket is. Az egyik áldozat belehalt sérüléseibe, és életét vesztette a súlyosan megsebesült támadó is.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »