Késelés: kártyavárként omolhat össze Kubatov és az ultrák építménye

Késelés: kártyavárként omolhat össze Kubatov és az ultrák építménye

Több hírportál, köztük mi is, szurkolói beszámolókra hivatkozva írt arról, hogy a tegnapi Ferencváros-Debrecen mérkőzés szünetében egy drukker kést rántott, amivel többeket megsebesített, erre az ultrák egy csoportja nekiesett, és agyba-főbe verte. A BRFK az Index érdeklődésére annyit árult el, hogy volt verekedés fél öt körül a stadionban, melyet követően egy ember könnyebben, ketten súlyosan megsérültek. A rendőrség természetesen büntetőeljárást indított az ügyben.

A hírek szerint az illető, aki kést rántott, a Halhatatlanok nevű csoport prominense. A Halhatatlanok azt követően jött létre, hogy a B-közép bojkottot hirdetett a tenyérszkenneres beléptetés miatt, így új szervezett szurkolói csoportra volt szükség. Mindössze néhány főt sikerült összeterelni az „új B-középbe”, a csoport tagjai pedig jobbára nem tudták komoly hangerőre késztetni a kapu mögött ácsorgó mezei drukkereket.

A Fradimob nevű szurkolói oldal több cikkben is foglalkozott a Halhatatlanokkal, akik szerintük a Ferencváros vezetése, és a Fradi security hathatós segítségével vették át a vezetést a kapu mögött. A férfiról a portál azt írta – ezt szurkolói körökből is megerősítették nekünk -, hogy

drogügyletei voltak, börtönben is ült, majd onnan szabadulva kapott egy újabb esélyt, hogy felélessze a szurkolói életet, sőt ezért komoly összeget is fizettek neki, így számára problémát jelenthetett, hogy a tábor visszatért.

Igen valószínűnek tűnik, hogy ez lehet a háttere a súlyos incidensnek.

Szurkolóktól származó információink szerint: a korábbi vezérszurkoló kést rántott, egy drukkert combon, egy másikat a karján szúrt meg. Ezután többen nekiestek, és ököllel, kukával, ami a kezük ügyébe esett, eszméletlenre verték. Az egyelőre nem világos, hogy ő kezdeményezett, vagy a túlerőben lévők. A 24.hu úgy tudja, hogy az utóbbi verzió a helytálló, maszkot viselő fanatikusok verték össze a Halhatatlanok vezérét.

Hírdetés

http://mno.hu/

A verekedésről a rangado.24.hu közölt videót: 

Az egyik fradista szurkolói portál kommetjei között találtunk egy olyan bejegyzést, hogy miközben a poszt írója bent volt a mosdóban, többen zaklatott állapotban berontottak a wc-be, és nagy dérrel-durral pulóvert, pólót cseréltek – miközben egymást siettették. A dolog bizonyosan kapcsolatban állhat a verekedéssel, az ugyanis a tábor alatti büfé mellett volt, a b3-as szektor wc-je, amiről a kommentelő ír, pont ott van.

A verekedés kártyavárként omlaszthatja össze, amit évek óta próbált összetákolni Kubatov Gábor elnök, és a vele tárgyaló, szkennerellenes szurkolói csoportok. Az október 19-i megállapodás kritikus pontja volt, hogy nem lehet komoly balhé a lelátón, az ötszáz ultra szkennelése volt erre a garancia a tábor részéről.

http://mno.hu/

Az a minimum, hogy ezek után Kubatov beváltja az ígéretét, mely a megegyezésnek része volt: azoknak, akiknek most felfüggesztették a kártyahasználatát – a Ferencváros közleményben tudatta ezt a hírt –, ezek után minimum szkennelniük kell majd, ha egyáltalán visszatérhetnek a lelátóra. Ha viszont a rendőrség netán életellenes bűncselekménnyel vádolja meg az elkövetőket – ne feledjük, súlyos koponyasérülésekkel, szemsérüléssel vitték kórházba a helybenhagyott drukkert –, akkor szinte biztos, hogy soha többé nem mehetnek be a stadionba.

Kiszámíthatatlan, mit lép majd Kubatov, ő ugyanis azért sem akarta sokáig beengedni a kemény magot, mert elege volt, hogy minduntalan lelátói balhék, szélsőséges hangvételű drapériák miatt kell magyarázkodnia.

Ez viszont most sokkal keményebb ügy, mint egy Csatáry-molinó, vagy egy nézőtéri pofozkodás. Itt késelés történt a stadionon belül, és félholtra vertek egy drukkert, ilyen még nem volt a Ferencváros története során.

Kubatovnak a legkisebb gondja most, hogy kit tilt ki, egyelőre annak szurkol, hogy mindenki élje túl a történteket. Aztán jöhet a felvételek elemzése, az incidens helyszínét ugyanis kamerák figyelték.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »