Keresztények házait gyújtotta fel a muszlim csürhe, mert egy kopt elcsábított egy muzulmán nőt

Feldühödött muzulmánokból álló tömeg fosztott ki és gyújtott fel hét, keresztények lakta házat egy Kairótól délre fekvő egyiptomi tartományban – közölte csütörtökön a kopt keresztény egyház helyi szervezete

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A támadás még május 20-án történt, miután a tartomány egyik településén olyan szóbeszédek keltek lábra, amelyek szerint egy keresztény férfi elcsábított egy muszlim nőt.

A szóban forgó keresztény férfi anyját nyilvánosan megszégyenítették a támadók letépve a nő ruháit. A férfi ugyanakkor el tudott menekülni a településről. A rendőrség mintegy két órával a támadások kezdetét követően érkezett a helyszínre és hat embert őrizetbe vett – mondta Anba Makariosz, Minija tartomány vezető kopt egyházi tisztségviselője.

Szerinte a férfi családja a támadásokat megelőző napon értesítette a rendőrséget a muszlim lakosok ellene irányuló fenyegetéseiről. A túlnyomórészt muszlim vallású Egyiptom 90 milliós lakosságának nagyjából 10 százalékát teszik ki a keresztények, akik már régóta az ellenük irányuló diszkriminációra panaszkodnak.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »