Keresztelőt tartott Sebastian Vettel

Keresztelőt tartott Sebastian Vettel

A hétvégén az Ausztrál Nagydíjjal kezdetét veszi a Forma–1 idei világbajnoki sorozata. Minden csapat az utolsó simításokat végzi már a helyszínen, és az első szabadedzés előtt Sebastian Vettel is megtartotta idei autójának keresztelőjét.

Folytatta az eddigi hagyományát Sebastian Vettel: a négyszeres világbajnok még a rajt előtt elnevezte 2016-os Ferrariját. Ezúttal is egy olaszos női név lett a befutó, igaz, nem sokan találnák ki, hogy a német pilóta honnan kapta az ihletet.

Vettelnél ez már amolyan évindító rituálénak számít. Ausztráliába érkezve összeült a szerelőivel, és úgy döntött, az SF16–H kódnéven futó, 5-ös rajtszámú Ferrarit Margheritának hívják. Noha a névadás hátterét sűrű homály fedi, annyi mindenesetre kiderült, hogy a múzsa állítólag egy pizza volt.

A Ferrari német versenyzője – aki a csapatnál második szezonját kezdi meg – az Auto Bildnek nyilatkozva elárulta, az idén igenis mindkét bajnoki címet célba veszik.

– Versenyzőként mindig hiszel az esélyedben. Ha megteremtjük a szükséges feltételeket, közelebb kerülünk a Mercedeshez, sőt le is győzhetjük. Képesek leszünk a bajnoki címért harcolni – jelentette ki Vettel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »