KÉRÉS A 444 SZERKESZTŐSÉGÉHEZ

KÉRÉS A 444 SZERKESZTŐSÉGÉHEZ

Mi, a 444 rendszeres és hűséges olvasói, ezúton kérjük a szerkesztőséget, és külön Új Péter főszerkesztő urat, hogy amennyiben mód és lehetőség van rá, és még Nemcova úrhölgy és Valér Kot úr is megengedi, legyenek szívesek tájékoztatni bennünket a FARA törvényről.

Most, hogy már tudjuk, „szerdán kerül a parlament elé a külföldről is támogatott civil szervezeteket pellengérre állító törvény” amelynek csak és kizárólag a „megszégyenítés és megfélemlítés a célja”, szeretnénk azt is tudni, vajon az Egyesült Államokban hatályban lévő, a külföldről támogatott civil szervezetekre vonatkozó un. FARA törvénynek mi a célja?

Azt is szeretnénk tudni, hogy a magyar törvényjavaslat hasonlít-e a FARA törvényre?

A magyar törvényjavaslat esetleg a FARA törvény lefordításával készült?

A magyar törvényjavaslat enyhébb vagy szigorúbb feltételeket tartalmaz, mint az amerikai FARA törvény?

A Magyarországon működő és Soros által finanszírozott un „civil” szervezetek mit szeretnének jobban: ha egy az egyben a lefordított FARA törvény lépne hatályba Magyarországon, vagy a mostani, mondjuk úgy, alaposan enyhített változat? 

Esetleg az lenne az ideális, ha nem változna semmi sem, és minden működhetne úgy, mint eddig? Ha igen, akkor miért?

Hírdetés

Önök szerint, ha Soros nem lenne amerikai állampolgár, a jelenleg hatályos FARA törvény alapján működhetnének-e a szervezetei az Egyesült Államokban úgy, ahogy most Magyarországon működnek?

Önök szerint a hasonló izraeli szabályozásnak van-e köze a FARA törvényhez?

És az oroszországinak?

Azt tudjuk, hogy önök szerint Oroszország egy sötét diktatúra. De akkor Izrael sem a Közel-Kelet mintademokráciája többé?

Az Egyesült Államokban hatályos FARA törvénynek vajon csak és kizárólag a „megszégyenítés és megfélemlítés a célja”?

Ezekre a kérdésekre szeretnénk választ kapni, két CEU-ról szóló, tüntetésekre hívó, és Orbánt diktátorozó „cikk” között.

Köszönjük szépen! 

A Hűséges Olvasók (80 ezer aláírás)


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »