Kerényi a válasz

Azt tapasztaltam, hogy sokakban felvetődött az a kérdés, hogy valaki, aki olyan kvalitásokkal rendelkezik (rendelkezett?) mint Orbán Viktor, vajon jónak, helyesnek véli-e a kormányzásnak azon módját, amit választott, vagy egyszerűen csak úgy érzi, hogy ez a legbiztosabb út a hatalmon maradáshoz, erre buknak a leginkább a szavazók. Az első eset mindenképpen nagyon szomorú, és amint az a közvéleménykutatásokból kiderül, a második is az, hiszen ez a végtelenül sötét és kártékony nemzetieskedő, államparti politika a választók többségének fekszik.

Én azért már jó ideje azt gondoltam, hogy helyesnek kell, hogy tartsa, mert amit az elmúlt cirka másfél évben az ellenzék produkált, az bőven elég ahhoz, hogy a Fidesz hatalmon maradjon. Egészen biztos azonban csak most lettem benne.

A kultúrpolitika nyilván nem a legmeghatározóbb, legfontosabb szegmense egy kormánynak, nem ez mozgatja leginkább a szavazatokat, mégis egy kultúráért felelős miniszterelnöki megbízott személye ad választ erre a kérdésre. Az történik ugyanis, hogy Kerényi Imre egyfolytában lejáratja a kormányt, és nemigen csinál emellett mást. Felmerül a kérdés, hogy mit tud. Mit tud az, akinek szabad pofátlanul buziznia, ez még akkor  sem jelent gondot, amikor már a Magyar Nemzet Online-ban támadják. Ez egy olyan pillanat volt, amikor sokan hitték, hogy Kerényire megvan a „kilövési engedély”. Tévedtek, a kormányt a legkevésbé sem zavarta, hogy a legszervilisebb lapja küldi el a búsba az egyik emberüket. Aztán összeállított egy mérhetetlenül kínos könyvlistát, és megsértett egy rakás szerzői jogot. A kormány nem alkalmazott retorziót. Most pedig itt van ez a Magyar Krónika nevű rákosista szemét, megírta, meghívott másokat is, hogy megírják, és elindított egy roppant fontos elhatárolódási lavinát. Számos fontos jobboldali – igen, őket talán még lehet így nevezni -, de mindenképpen kormánypárti értelmiségi utasította el, ezt az egyszerre kínos és nyomasztó ajánlatot. Vele azonban továbbra sem történt semmi. Ott van a helyén. Ez tehát nem csak azt a kérdést teszi fel, hogy mit tud, de megválaszolja azon kérdésünket, hogy Orbán Viktor miért csinálja úgy, ahogy. Azért, mert igenis helyesnek tartja, hiszen most pontosan az nem érdekli, hogy kik határolódnak el tőle,- ily módon tehát, hogy hogyan csökken a népszerűsége- ez láthatóan nem számít, csak egy: Kerényivel együtt, végigvinni, amit elterveztek, amit helyesnek tartanak.

Szerintem ez a legrosszabb az egészben. Most már biztosan tudjuk, hogy Orbán Viktor nemcsak a társadalom kádári kisigényűségére játszik, hanem hittel vállalja ezt a piszkos gazemberséget.

Hírdetés

Ja, egyébként sok vizet nem fog zavarni az újság, bízzunk benne, hogy mondjuk sokszor annyi embert elrettent majd a FIDESZ- től, mint annak korábbi önlejáratómesterei.

Egyetértesz? Csatlakozz a KARD Facebook-csoportjához és oszd is meg a cikket:


Forrás:kard.blog.hu
Tovább a cikkre »