Kerber letaszíthatja Serenát a trónról

Kerber letaszíthatja Serenát a trónról

Megtörténhet az, amire pár hónappal ezelőtt még semmi esély sem mutatkozott: Serena Williams elveszítheti vezető helyét a világranglistán a US Opent követően. A megszakítás nélkül 185 hete, 2013. február 18. óta világelső amerikaitól az idei esztendő nagy felfedezettje, a német Angelique Kerber veheti el a trónt.

Könnyen előfordulhat, hogy egy német teniszezőnő történelmet ír rövid időn belül. Ugyanis a US Open után az idei Australian Open-győztes Angelique Kerber egy esetleges jó US Open-szerepléssel letaszíthatja a trónról a három és fél óta világelső Serena Williamst. A ma kiadott WTA-rangsort ugyan immár 185 hete az amerikai világklasszis vezeti, ám amíg ő tavaly az elődöntőben, addig Kerber a 3. fordulóban búcsúzott New York-ban, és Serena előnye már csak 190 pont a német előtt. Amennyiben az amerikai megnyeri a US Opent, akkor marad világelső, és átadja a múltnak egy korábbi német sztár, Steffi Graf csúcsát, hiszen utóbbi egyhuzamban 186 héten át vezette a ranglistát.

Kerber a melbourne-i sikere mellett döntőzött Wimbledonban és a riói olimpián is, és a US Open előtti legfontosabb tornán, a cincinnatti mesterversenyen is döntőzött, azaz a kemény borítás nagyon fekszik neki. Amennyiben Serena Williams nem nyer, de ő legalább döntős, akkor helycsere lesz két hét múlva a női világranglista élén.

– Igyekszem nem túl nagy nyomást tenni magamra, de nem titkolom, csodás lenne, ha Steffi Graf után én lehetnék a következő német világelső. Megpróbálok minden pillanatot kiélvezni itt New York-ban, mert ez az egyik legjobb szezonom. Nagyon magabiztos vagyok, hiszek abban, hogy képes vagyok megvalósítani az álmom – mondta a 28 éves német játékos, aki második kiemeltként a világranglistán 116. szlovén Polona Hercoggal találkozik az első fordulójában.

Kerberből világelső lehet két hét múlva Fotó: Peter Parks / Europress/AFP


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »