Kenderesi: Le fogok ülni Phelpsszel

Kenderesi: Le fogok ülni Phelpsszel

Kenderesi Tamás hosszabb interjút adott a Magyar Olimpiai Bizottság újságírójának Rióban. Szokásos laza stílusában beszélt Michael Phelps-ről, közös szelfijükről és a „kis sztárságról”.

A TELJES MAGYAR PROGRAM RIÓBAN

„Valószínűleg kiröhögtem volna” – válaszolt bazsalyogva a Magyar Olimpiai Bizottság riporterének Kenderesi Tamás arra a kérdésre, mit csinált volna, ha valaki az ifjúsági olimpián azt mondja neki: Rióban kétszer is megveri majd Michael Phelps-t (elő-, és középdöntő), és bronzérmet nyer 200 pillangón. Mint elmondta, a futam előtt azt tűzte ki célul, hogy dobogós helyen végezzen, de így, hogy ez végül sikerült, egészen álomszerű, ami történt vele. Mivel a tavalyi vébé nem úgy sikerült neki, ahogy szerette volna, örült, hogy a 2016-os esztendő viszont olyan volt, amilyennek tervezte.

A pécsi úszó a visszajelzések alapján a döntő előtt reménykedett az aranyban, de saját bevallása szerint bármilyen érem a felhők fölé emelte volna, és ez utóbb így is lett a bronzzal. Megjegyezte, meglepte magát a középdöntős úszással, amikor másodszor megverte Phelpst. „Azzal az időmmel 2013-ban világbajnok lettem volna. Akár idegesítő is lehetne, de mivel kiadtam magamból mindent, ezért nem bánom, hogy mindössze 26 századdal maradtam le az aranyról”.

Kenderesi gyerekkora óta példaképként tekint Michael Phelps-re, mint utal is rá, minden videóját kívülről fújja, felnéz rá. Éppen ezért az, hogy mellette állhatott a dobogón a közelébe ért annak, amit a bronzérem miatt érzett. Az, hogy átölelte a vállát, spontán jött. „Úgy ünnepelte a közönség, mint egy hőst. Egyébként az is”. Bár egy közös szelfit készített vele a döntő előtt, megígértette vele, hogy ha az amerikai leússza az összes számát, leülnek, és beszélgetnek egy nagyot. Hogy mit fog neki mondani? „Hogy én vagyok kábé a legnagyobb rajongója. Meg azt, hogy köszönöm, hogy eddig eljutottam, ehhez ő is kellett. Remélem nem fogja szemtelenkedésnek tartani, hogy le tudtam őt győzni az elő- és a középfutamban.”

Kenderesinek édesanyja azt javasolta Rió előtt, hogy ha találkozik Phelpsszel, mindenképp próbálja meg rávenni, hogy induljon el a jövő évi budapesti vizes vébén. Mivel az egyszer már visszavonult úszó az olimpia előtt bejelentette, hogy nincs tovább, Rióban áll rajtkőre utoljára, erre nem sok remény van a magyar úszó szerint.

„Lehet, hogy otthon mostantól többen felismernek majd, úgyhogy várom, hogy milyen ez a kis sztárság” – felelte arra a kérdésre, képes lesz-e magát adni olimpiai bronzérmesként. Hozzátette, ő ugyanaz a Kenderesi Tamás marad, mint az olimpia előtt.

– Mi az, amit leginkább hazaviszel magaddal Rióból – hangzik a kérdés? – Hát, az érmem – csapja le a magas labdát az úszó, majd hozzáteszi: a rengeteg emléket mindenképp. De az indulásig még kiélvezi az utolsó riói napokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »