Kelemen Hunor: örvendetes a kolozsvári eredmény

A választóknak mondott köszönetet Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke az urnazárást követő sajtónyilatkozatában, amiért „lehetőséget adnak jelöltjeinknek, hogy ígéreteiket valóra váltsák”.

Úgy értékelte, a részvétel összességében szerénynek volt mondható a június 5-i önkormányzati választásokon, de voltak olyan települések is, ahol nagy volt a tét, és így nagyobb volt a részvétel is, míg ott, ahol hiányzott a tét, az RMDSZ-nek nem volt kihívója, értelemszerűen alacsonyabb volt a részvétel. Remélem, hogy holnap olyan eredmények ismeretében állhatunk öönök elé, amelyek bizonyítják, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy emelt fővel állhassunk a választók előtt – mondta.

Kelemen örvendetesnek nevezte a kolozsvári eredményt, ahol az exit poll szerint Horváth Anna Emil Boc után a legtöbb szavazatot kapta, illetve a városi tanácsosi listára is jóval többen szavaztak, mint négy éve.

Marosvásárhelyen és Szatmárnémetiben nagyon-nagyon szorosnak ígérkezik a verseny, és bízom benne, hogy sikerül nyerni, sikerül olyan eredményt elérni, amely örömet okoz elsősorban a helyieknek, de mindannyiunknak is – fogalmazott.

Az RMDSZ-nek egészen biztosan van 54 polgármesteri széke, ugyanis ennyi településen egyedüliként indult az RMDSZ jelöltje.

Az RMDSZ térképén folyamatosan bővül az elnyert települések száma

Kelemen újságírói kérdésre válaszolva elmondta: ma este senkivel nem fognak tárgyalni alpolgármesteri illetve megyei tanácselnöki és alelnöki tisztségekről, ezekre a beszélgetésekre csak az eredmények ismeretében kerülhet sor. (tudósítónktól)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »