Kékről zöld színre váltott a medence Rióban

Kékről zöld színre váltott a medence Rióban

Újabb klasszis teniszező búcsúzott a riói olimpiai játékoktól a versenyek 4. napján. Nem volt könnyű a keddi nap a szervezőknek sem: még mindig vizsgálják, hogy mitől színeződhetett el a medence színe a női szinkrontoronyugrás fináléjában.

Ami a magyaroknak Hosszú Katinka, az az amerikaiaknak Katie Ledecky. Az úszónő a játékok negyedik napján a korábbi 400 után 200 gyorson is aranyérmet nyert.

„Óriási megtiszteltetés, hogy tagja lehetek ennek az amerikai olimpiai csapatnak. Alig várom, a folytatást!” – mondta az amerikai úszónő.

Katie Ledecky 400 után 200 gyorson is aranyérmet nyert Rióban Fotó: AFP

Nem minden amerikai volt ilyen boldog a keddi versenynapot követően. A női teniszezőknél ugyanis Serena Williams nem bírt a nyolcaddöntőben a 15. helyen kiemelt Jelina Szvitolinával. Az ukrán 6:4, 6:3-al búcsúztatta az amerikai klasszist.

„Hihetetlenül jól játszott ma az ellenfelem, korábban még soha nem láttam tőle ilyen produkciót. Szinte hiba nélkül, keményen teniszezett, óriásit játszott, szóval ez az ő napja volt” – értékelt a mérkőzés után az amerikai világelső, aki korábban párosban testvérével, Venus Williamsszel már az első fordulóban búcsúzott a játékoktól.

Joggal járt a gratuláció a világelsőtől. Az ukrán Jelina Szvitolina nagyszerű játékkal búcsúztatta Serena Williamset Rióban Fotó: AFP

 

A keddi versenynapon rendezték a női 10 méteres szinkrontoronyugrás döntőjét is, amit a kínaiak nyertek. Az esemény viszont nem csak erről marad emlékezetes, hanem arról is, hogy a medence színe kékről zöldre váltott – vélhetően valamilyen alga miatt. A helyi szervezők letesztelték a víz minőségét, és biztonságosnak találták, de tovább vizsgálják, hogy mi okozhatta az elszíneződést.

Egyelőre vizsgálják, mitől lett zöld a Maria Lenk Uszoda egyik medencéje Fotó: AFP


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »