Kedd délben hirdet csapatot Storck: „Lesz, akinek nem tetszik”

A franciaországi Eb-re készülő labdarúgó-válogatott még nem foglalkozik az Ausztria elleni nyitómeccsel.

Szerencsés volt a magyar labdarúgó-válogatott az időjárással az ausztriai edzőtábor időszakában, ezzel kezdte hétfői sajtótájékoztatóját Leogangban Bernd Storck szövetségi kapitány, aki szerint ebben a falucskában minden ideális ahhoz, hogy a technikai és taktikai felkészülést elvégezzék, még a hotelban is tökéletesek voltak a fitneszfeltételek.

A szűkített Eb-keret kihirdetése előtti napon tartott tájékoztatón kiderült, Storck a nagy bejelentést kedd 12 órakor fogja megtenni, de általánosságban mind a 29 játékosával elégedett, a hat ember keddi kihagyása pedig nyilvánvalóan néhány játékosnak nem fog tetszeni. Ezért már sok mindenkit előre tájékoztatott is, hogy mire számíthat akár több éves távlatban is a válogatottnál.

Az osztrákok elleni mérkőzéssel kapcsolatos kérdésre nem válaszolt, mondván, a németek elleni, szombat este 6-kor sorra kerülő találkozó a fontos most, ezen fogják látni, hogyan állnak az Eb előtt. Utána fognak csak azzal foglalkozni, hogy Ausztria miként áll ugyanezen a téren.

Pintér mindenképp örül

– Együtt van a csapat, nagyon bizakodó vagyok a mérkőzés kapcsán – fogalmazott a válogatott edzőtáborában Leogangban Pintér Ádám, a Ferencváros válogatott védője. Mint mondta, a Németország elleni gelsenkircheni meccsre készülve megtekintették a Szlovákia-Németország összecsapást, amelyet 3-1-re északi szomszédaink meglepetésre megnyertek, de a mérkőzés részletes elemzése még a csapat előtt áll.

A csapat május 13. óta van együtt, és Pintér nyilatkozata szerint mindenki nagyon fáradt már, ám csak pozitívakat tud mondani a közösségről, iszonyatosan jónak nevezte a csapatszellemet. Fizikailag szerinte esélyegyenlőség van a játékosok között, hisz mindenkinek most ért véget a bajnokság, és mindenki ugyanazért küzd, hogy az utazókeretbe kerüljön.

Arra reagálva, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány kedden kijelöli az Eb-csapatot, azt mondta, ezzel kapcsolatban benne nincsen feszültség, bármi történik, ő boldog, hogy részt vett ebben a felkészülési időszakban, a csapat pedig felkészül az Európa-bajnokságra, amelyen a csapat célja az lesz, hogy mindig a soron következő mérkőzésen gyűjtsön pontokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »