Kátyúk országa: járhatatlan utak miatt tüntettek az autósok

Kátyúk országa: járhatatlan utak miatt tüntettek az autósok

MTI nyomán

Fizetős útszakaszok, illetékek, adók, külön terhek, fizetős parkolás meg dugódíj-mánia – az autósok élete fizetésből, fizetésből és néha még fizetésből is áll, ráadásul mindezt kiegészíti egy kis fizetés az autószerelőnek, amikor helyrehozza a méteres/méretes kátyúk okozta károkat.

Szombaton a 4202-es számú úton, Túrkeve és Mezőtúr között tüntettek autósok a rossz útviszonyok miatt. A résztvevők a környék járhatatlanul kátyús, balesetveszélyes útszakaszaira hívták fel a hatóságok és a döntéshozók figyelmét félpályás útlezárással.

Kátyúkárok esetén kártérítési igénnyel fordulhatnak az autósok az útszakasz fenntartója felé, ez azonban nehéz harc. Egyrészt mindent a legapróbb részletekig dokumentálni kell (akár rendőrségi segítséggel is), különben visszadobják az igényt, ráadásul abban sem lehetünk rögtön biztosak, hogy kihez kell fordulnunk. Országutak és autópályák esetében a Magyar Közút Zrt.-hez, a fővárosban a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-hez, egyéb lakott területeken pedig az illetékes önkormányzathoz fordulhatunk panaszainkkal.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »