Katonák őrzik a vizes vb létesítményeit

A Magyar Honvédség látja el a Budapesten megrendezendő Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítmények őrzését és védelmét – az erről szóló kormányrendelet a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg.

A kormányrendelet szerint a Magyar Honvédség által védendő létesítmények kijelöléséről, valamint a magyar állam folytonosságát és függetlenségét megtestesítő ereklyék köréről és az őrzésükre vonatkozó szabályokról szóló 2011-es kormányrendeletet módosítva egészítik ki a vizes vb létesítményeivel a védendő épületek körét.

A honvédség ez utóbbi feladatát 2017. július 13-tól 2017. július 31-ig látja el, „a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek feladat- és hatáskörét nem érintően”.

A kormány döntése a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi törvényen alapszik.

http://mno.hu/

Az pedig már korábban kiderült, hogy a vizes vb lényegében összes őrzés-védelmi feladatát a kormányzat kedvenc biztonsági cége kapta. A Duna Aréna teljes körű vagyonvédelmét 244 millióért látja el a 89 százalékban Varga Lajos tulajdonában álló Valton-Sec Kft., az eseményhez köthető biztonsági szolgáltatásokat pedig 1,1 milliárdért. Emellett helyszíntől függetlenül ők védik a szervező céget, a Bp2017 Kft.-t is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »