Katonák meggyilkolása miatt magyarázkodhat Amerika

Szeptember 17-én az amerikai vezetésű koalíció egy terrorista álláspontot akart megsemmisíteni – de ehelyett 62 szíriai katonával végeztek.

A szír hadsereg Deir al-Zour közelében állomásozott, a koalíció az Iszlám Állam állásait szerette volna bombázni, de valahol hiba csúszott a gépezetbe. Sokak szerint azonban szándékosan végzett a koalíció szír katonákkal – írja a BBC.

A támadást amerikai katonák vezették, de az akcióban brit, dán és ausztrál gépek is részt vettek. Az oroszok értesítették az amerikai vezetőket, hogy a szíriai hadsereget bombázzák – a gépek ekkor azonnal visszavonultak.

Szíria elnöke, Bassár el-Aszad szerint nem hiba történt: a koalíció szándékosan gyilkolta a katonákat. A támadás több mint egy órán át tartott, és az elnök szerint kizárt, hogy ennyi idő alatt nem vették észre, hogy eltévesztették a célpontot. Oroszország hivatalosan nem nyilatkozott az ügyben, de több forrás szerint az orosz vezetés is úgy gondolja, szándékos agresszióról volt szó.

Az amerikai katonai vezetők elnézést kértek „a sajnálatos hibáért, amit elkövettek”, és biztosították a feleket arról: nem bombázzák a szíriai kormányerők állásait, egyedül a terroristákkal akarnak leszámolni az országban.

Rovatok: KülföldTelepülés: SzíriaCímkék: külföld, szíriai helyzet, nemzetközi koalíció, amerikai légicsapásForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »