Kaszinószabályozás: százmilliárdos perek jöhetnek

Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke szerint megnyílt a vállalkozók kártérítési alapja, akik a magyar bíróságokon százmilliárd forintos kártérítésért perelhetik a magyar államot – derül ki a 24.hu cikkéből.

„Az Európai Unió Bírósága (EUB) jogerős ítéletében azoknak a magyar vállalkozóknak adott igazat, akiket a kormány 2012-ben három nap alatt kifosztott a kaszinótörvénnyel” – mondta a portálnak Schreiber István, hozzátéve: az uniós bíróság azt kifogásolta, hogy a magyar jogalkotó nem írt elő olyan átmeneti időszakot, amely alatt az új jogszabályokhoz alkalmazkodni lehet, illetve ésszerű kompenzációs rendszert sem alakított ki a vállalkozók kárpótlására.

Schreiber szerint ez azt jelenti, hogy megnyílt a vállalkozók kártérítési alapja, akik a magyar bíróságokon százmilliárd forintos kártérítésért perelhetik a magyar államot a közeljövőben – írják.

Az elnök tudomása szerint számos keresetet már benyújtottak a cégek, az idő eddig a felkészüléssel telt. A perek hamarosan elkezdődnek, a hazai bíróságokon múlik, hogy a szerencsejáték-szervezők mekkora kártérítést kapnak a nyerőgépek betiltása miatt – közölte.

Becslésük szerint az egyszeri okozott kár százmilliárd forint körüli, és az ellehetetlenített vállalkozások elmaradt hasznáról még szó sem esett. Az elnök úgy tudja: néhány vállalkozás egyezkedni is próbál majd a kormánnyal, hogy elkerüljék a pereket – írja a 24.hu.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »