Kárpátlajai tanárként a 7. Báthory-Brassai Multidiszciplináris Konferencián

A Nemzetstratégiai Kutatóintézettel együttműködve és a Magyar Világtalálkozóhoz kapcsolódva az Óbudai Egyetemen immár hetedik alkalommal rendezték meg a Báthory-Brassai Konferenciát (BBK). Az idei találkozó témája „A Kárpát-medencei versenyképesség” széles értelemben, multidiszciplináris megközelítésben volt.

View the full image Kárpátlajai tanárként a 7. Báthory-Brassai Multidiszciplináris Konferencián View the full image Kárpátlajai tanárként a 7. Báthory-Brassai Multidiszciplináris Konferencián View the full image Kárpátlajai tanárként a 7. Báthory-Brassai Multidiszciplináris Konferencián View the full image Kárpátlajai tanárként a 7. Báthory-Brassai Multidiszciplináris Konferencián View the full image Kárpátlajai tanárként a 7. Báthory-Brassai Multidiszciplináris Konferencián

Az immár rangos hagyományteremtő rendezvény sikerét bizonyítja, hogy évente csaknem megkétszereződött az előadások száma, idén már 236 előadás, csaknem 300 társzerzővel 28 szekcióban hangzott el. A BBK területi lefedettségére jellemző, hogy előadók érkeztek Lembergtől Újvidékig, és Bukaresttől Rév-Komáromig.

A konferencia színvonalát emelte a védnökök felszólalása mellett, a neves plenáris előadók előadása:

Molnár György, Nemzetstratégiai Kutatóintézet, Nemzeti integrációs és Kárpát-medencei hálózatfejlesztési-igazgató.
Roman Kowalski, Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete
Dr. Tanka László, az Magyar Világtalálkozó és Panoráma Világklub elnöke
Dr. Gáti József, Óbudai Egyetem, Intézményfejlesztési főigazgatója
Prof. Dr Botos Katalin, Heller Farkas Közgazdaságtudományi Intézet, A BBK Kerekasztal beszélgetés moderátora.
Prof. Dr. Szatlòczkynè Dr. Gajdòczki Zsuzsanna; GERFEC
Dr. Kőrösi Mária, egyetemi docens.

Nagytekintélyű tudós-szakemberek számára lehetőség volt önálló szekciók indítására. Szinte minden tudományág képviseltette magát. Ezzel több szekcióban szinte klubszerű, roppant hatékony hangulat és kapcsolatépítés alakult ki. E sorok szerzője is részese volt e neves, magas tudományos színvonalú összejövetelnek. A jelenlevők érdekfeszítő előadásokat hallhattak a történelem, a filológiai tudományok témaköréből is, melyek szakmai szempontból igen hasznosnak, s újszerűnek bizonyultak. A kárpátaljai ragadványnévadás sajátosságai érdekesnek bizonyultak az anyaországi kutatók számára.

A BBK konferencia sorozat eredményeinek elismerésére a Magyar Világtalálkozó Szervezőbizottsága,a Panoráma Világklub és Társklubjai, valamint a Magyarságszolgálati Alapítvány Kuratóriuma „A VILÁG MAGYARSÁGÁÉRT” közéleti elismerést adományozta Dr. Tuzson Tibornak, a BBK sorozat megálmodójának és elnökének.

A Báthory-Brassai Konferencia sorozat valódi Kárpát-medencei hagyományteremtő magyar találkozóvá nőtte ki magát

Nagy Natália,
a Magyar Filológiai Tanszék docense

KultúraMagyarországForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »