Kárpátalján ismét megpróbálták megvesztegetni a határőröket

Kárpátalján a Huszti járás lakosa 50 dollár összegű kenőpénzért megpróbálta rávenni a határőrt, hogy ne vegye észre, lejárt az útlevelének érvényessége.

A korrupció elleni aktív közdelem továbbra is pozitív eredményeket hoz. Így, november 22-én az ungvári határátkelőhelyen a csapi határőregység alkalmazottai egy megvesztegetési kísérletet jegyzőkönyveztek – jelentette az Ukrán Állami Határszolgálat sajtóosztálya.

A Huszti járás 48 éves lakosa, aki utasként Ukrajna területére akart lépni, okmányellenőrzés során a határőröknek benyújtotta a lejárt útlevelét, a problémamentes határátlépésért pedig 50 dollár összegű bankjegyet ajánlott fel a határőrnek – írja a Zakarpatszkij Korrespondent.

Az esetet jegyzőkönyvezték, valamint értesítették ez okból az illetékes hatóságokat is.

Korábban adtunk hírt arról, hogy száz hrivnyával akarta megvesztegetni a kárpátaljai vámosokat egy magyar állampolgár.

A törvénysértés még október 31-én, az ungvári határátkelőhelyen történt, amikor az útlevél ellenőrzés során egy magyar állampolgárságú nő a vámtisztnek átnyújtotta az útlevelet, melyben egy 100 hrivnyás bankjegyet helyezett el. Az 53 éves magyar nő így akarta megoldani a zökkenőmentes határátlépést, mivel útlevelében már nem volt hely a határátlépést igazoló pecsétre.

Rovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Ungvári járásCímkék: korrupció, megvesztegetés, vesztegetés, határátkelésForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »