Karácsony szerint nem dolga, hogy szavazásra utasítson

Karácsony szerint nem dolga, hogy szavazásra utasítson

Veszélyezteti a Zuglóiakat, hogy a helyi képviselő-testület nem támogatja azt a határozatukat, hogy kampányoljanak a népszavazás sikeréért, ezt mondta a helyi fideszes alpolgármester. Karácsony Gergely polgármester szerint nem az önkormányzat dolga, hogy megmondják az embereknek, hogy szavazzanak. A Fidesz javaslatát pedig azért nem fogadták el, mert a fideszesek egy része nem ment el szavazni.

Szerinte az Európai Bizottság olyan javaslatot készített, amiben az áll, menekülteket akarnak betelepíteni Európába, és ha elfogadják ez veszélyt jelent a Zuglóiakra is. Később viszont bizonytalanná vált, hogy találkozott-e ilyen javaslattal.

– Olvasta ezeket a bizottsági javaslatokat?
– Melyikre gondolt?
– Amelyekről beszélt.
– A kényszerbetelepítésről szóló döntésről hallottam, és olvastam és tájékozódtam.
– És látta benne ezt a kifejezést, hogy betelepítés?
– A kényszerbetelepítést elutasító államok, amelyek nem fogadják el ennek az intézményét, a kötelező voltát, azok pénzbüntetéssel lennének büntethetőek, ez egy…

– A betelepítés kifejezéssel találkozott?
– Nem olvastam eredetiben a dokumentumot.

A sajtótájékoztatón részt vett Karácsony Gergely is, aki szerint nem az önkormányzatnak kell megmondania, hogy az emberek miként szavazzanak. Amikor ő kampányolt, ezt nem polgármesterként, hanem pártpolitikusként tette. „De egyébként azt gondolom, hogy Zugló polgármestereként nem dolgom, hogy bárkinek utasítást, véleményt, segítséget adjak akár abban, hogyan szavaz vagy nem szavaz. Pártpolitikusként azonban megvan a véleményem a népszavazásról, és ezt el is mondtam az országos nyilvánosságban” – szögezte le Karácsony.

Azt is hozzátette, a Fidesz javaslatát azért nem fogadta el a testület, mert a szavazásra nem ment el az összes fideszes képviselő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »