Káosz a mentőszolgálatnál?

Káosz a mentőszolgálatnál?

A betegek egészségét, biztonságát és ellátását veszélyeztető helyzet alakult ki az országos mentőszolgálatnál Máté Gábor megbízott főigazgató vezetése alatt az elmúlt 10 hónapban.

A többi közt ez áll abban a Hír TV birtokába jutott levélben, amelyet az emberi erőforrások miniszterének írt 5 regionális igazgató.

Azt írják, elkeseredettségükben jutottak arra, hogy személyesen Balog Zoltánhoz forduljanak segítségért.

Levelükben számos problémát sorolnak. Példaként említik a névbélyegzők jogtalan használatát miközben fontos szerződések nincsenek aláírva, valamint azt, hogy gyakorlat nélküli mentőtisztek kaptak vezetői megbízást több megyében is. Ezzel párhuzamosan viszont szakmájukban is elismert orvosokat méltatlan körülmények között, megzsarolva küldtek el – teszik hozzá. A levélírók úgy látják, a mentők mindennapi tevékenysége átláthatatlanná vált, a régiókban gyakorlatilag anarchia alakult ki. A regionális igazgatók elhatárolódnak ezektől a folyamatoktól és arra kérik Balog Zoltánt, hogy az országos mentőszolgálat főigazgatói pályázatának elbírálásánál ne engedjen a Máté Gáborhoz közeli emberek lobbijának.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »