Kánikula jön!

Vasárnap már igazi strandidő lesz, hétfőre pedig szinte mindenhova kánikulafigyelmeztetést adott ki a meteorológia.

Vasárnap sok napsütés valószínű, amit elsősorban északkeleten és a délnyugati területeken zavarhat több fátyol- és gomolyfelhő. Estére szinte mindenütt kiderül az ég. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 26 és 32 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé hűl le a levegő.

 

 

 

Hétfőn sok napsütés valószínű, amit elsősorban északkeleten és a délnyugati területeken zavarhat több fátyol- és gomolyfelhő. Estére szinte mindenütt kiderül az ég. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 26 és 32 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Kedden túlnyomóan napos, gomolyfelhős idő várható, az ország nagyobb részén továbbra sem várható csapadék. A Dunántúlon azonban délután, este már helyenként kialakulhat zápor, zivatar. A déli szél élénk, helyenként erős lesz, majd estétől a Dunántúl északi felén északnyugatira fordul az áramlás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 37 fok körül alakul.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »