Kancsalsága miatt gyakran gúnyolták szegény liechtensteini vonatgyújtogatót, aki nem volt kibékülve önmagával

Kancsalsága miatt gyakran gúnyolták szegény liechtensteini vonatgyújtogatót, aki nem volt kibékülve önmagával


Simon S.

Házkutatást tartott a rendőrség Liechtensteinben annak a férfinak a lakhelyén, aki a hét végén Svájcban egy vonaton késsel és gyúlékony folyadékkal utasokra támadt. Egyik áldozata és ő maga is belehalt később égési sérüléseibe.

A Blick című svájci napilap vasárnap este – forrásokra hivatkozás nélkül – azt írta, hogy a 27 éves támadó, Simon S. nagyjából három éve élt a Svájccal szomszédos hercegség egyik falujában albérletben. A liechtensteini rendőrség a St. Gallen-i hatóságok kérésére fésülte át a férfi lakhelyét.

Szomszédai elmondása szerint magának való, különc ember volt, akit kancsalsága miatt gyakran gúnyoltak. Egyik ismerőse ugyanakkor nyugodt, barátságos férfinak mondta, akin azonban érződött, hogy nincs kibékülve önmagával. Egy másik beszámoló szerint a férfinak nem voltak barátai, az emberek köszönését soha nem viszonozta. Általában egyedül volt, gyakran kiült a kertbe és olvasott.

Műszaki főiskolán tanult, és részmunkaidőben dolgozott egy autóipari beszállítónál.

A férfi szombat délután egy svájci vonaton a liechtensteini határ közelében gyúlékony folyadékot locsolt szét, meggyújtotta, majd hat embert késsel megsebesített, köztük egy hatéves gyereket. Ő maga is súlyosan, életveszélyesen megégett, és vasárnap a kórházban belehalt sérüléseibe, csakúgy mint egyik áldozata, egy 34 éves nő.

Két további áldozata szintén válságos állapotban került kórházba. Egyikük, egy 17 éves lány hétfőn még mindig élet és halál között lebegett, a másik, a hatéves kislány viszont már túl volt az életveszélyen.

(MTI – Blick.ch nyomán)

Korábban írtuk: Felgyújtotta a vonatot és késsel támadt az utasokra egy férfi Svájcban – egy hatéves gyermek is van a sebesültek között


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »