Kamu parkolójegyeket adnak a ferencvárosi automaták

Kamu parkolójegyeket adnak a ferencvárosi automaták

Ferencvárosban sok pénzt szednek be parkolási díjként, de az önkormányzat kasszájába elég kevés jut el belőle. A 444 és Baranyi Krisztina, az Együtt kerületi képviselője végigjárta az automatákat, ahol több helyen is sorszám nélküli kamujegyeket kaptak. Ezek a pénzek nem jutnak el a megfelelő helyre, de vajon mi történik?

A lap újságírója az egyik hamis parkolójeggyel bement a kerületi vagyonkezelő parkolási divíziójához, ahol a következő választ kapta az ügyintézőtől:

„Akkor ezt rögzítem, mert mi is mostanában vettük észre, hogy vannak ilyenek. Úgyhogy most kivizsgáljuk.”

Azt is hozzátette, hogy remélhetőleg nem büntetik meg az illetőt, de ha mégis, akkor írjon egy e-mailt.

Összesen 18 olyan automatát találtak, ami sorszám nélküli jegyeket ad ki, ezek egy hónap alatt körülbelül 3,5 millió forintot termelnek. Ferencvárosban viszont 300 automata van, így nem tudni pontosan, hogy ezek közül mennyi működik ilyen módon.

Nem technikai hiba

Hírdetés

Az is előfordulhatna, hogy műszaki meghibásodás lépett fel az automatáknál, de ez nem valószínű, mert eleve olyan szalagokat kell belerakni a gépekbe, amiknek a hátulján sorszám szerepel. Néhány automata maga nyomtatja a sorszámot rá, de alaposan bele kell nyúlni a rendszerbe ahhoz, hogy csak ezt az egy sort hagyják le róla.

Nincs válasz

Martos Dániel a vagyonkezelő vezérigazgató-helyettese a jegyre vonatkozó kérdést azzal hárította el, hogy írásban keressék ezzel a témával. Személyesen viszont nem volt hajlandó válaszolni.

Az önkormányzat a parkolási díjak beszedését egy olyan vállalkozóra bízta, aki hatodrendű vádlottja egy olyan ügynek, melyben parkolási pénzeket tüntettek el.

A teljes riport:

(címlapfotó: 444.hu / Youtube)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »