Kamu orvosi papírokkal akadályozzák a menekülti státuszra nem jogosultak kitoloncolását

Kamu orvosi papírokkal akadályozzák a menekülti státuszra nem jogosultak kitoloncolását

Németországban külön iparág telepedett az illegális bevándorlók hazatoloncolásának megakadályozására. Ügyvédek, szélsőséges jogvédő szervezetek és mint kiderült, liberális eszméket valló orvosok is azon dogoznak, hogy szabotálják megakadályozzák azon menedékkérők kiutasítását, akiknek elutasították a menedékkérelmét.A német kormányban rájöttek, hogy alaptalan orvosi papírokkal és igazolásokkal akadályozzák meg a menekülti státuszra nem jogosultak kitoloncolását Németországból, írja a vezető német lap – írja a Frakfurter Allgemeine Zeitung.

A különböző nem létező betegségeket tartalmazó orvosi papírokkal rendelkező migránsokat ugyanis nem lehet kitoloncolni az országból. Tehát a rendszer úgy működik, hogy ugyan jogilag nem maradhatnának Németországban, ám nem tudják és nem is igazán akarják kitoloncolni őket. Beszédes adat, hogy jelenleg félmilliónál is több elutasított menedékkérő él Németországban, ebből több mint négyszázezren már legalább hat éve “várnak” kitoloncolásukra.

Kérdés, hogy a német kormány panaszkodás helyett, miért nem lép fel inkább a csalókkal szemben? Egy magára valamit is adó államban nem elfogadható, hogy egyes jogvédő szervezetek, illetve ügyvédek és orvosok napi szinten megszegik a törvényeket.

Minden hetedik németnek a napi betevőre is alig futja

A német kormány és különösen Angela Merkel, a menekültek iránti nagyvonalúsága azért furcsa kissé, mert Németországban is bőven akadnának rászorulók, ugyanis csaknem 13 millió embert veszélyeztet a szegénység. Az adat a német statisztikai hivatal csütörtöki jelentéséből olvasható ki. E szerint minden hetedik német polgár (15,7 %) olyan keveset keres, hogy neki és családjának a naponta szükséges dolgokat csak nagy üggyel-bajjal tudja előteremteni.

Tehát a német kormány úgy jótékonykodik el százmilliárd eurókat a migránsok befogadására ellátására, oktatására, hogy a pénznek bőven lenne máshol is helye. Ezt egyre több német is felismeri, nem véletlen, hogy Angela Merkel bevándorláspolitikáját elutasító Adf egyre népszerűbb az Németországban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »