Kamionok üzemanyagtartályában csempészték a migránsokat

Kamionok üzemanyagtartályában csempészték a migránsokat

Teherautók üzemanyagtartályaiban szállították Nyugat-Európába a migránsokat annak a bandának a tagjai, amelyet közösen számoltak fel a szlovák és a magyar rendőrök. A razziában négy embert fogtak el – egy másik gyanúsított egy korábbi ügy miatt már őrizetben volt.

A gyanú szerint a bűnbanda 300 illegális bevándorlót csempésztett át tavaly Magyarországról Nyugat-Európába, főként Németországba és Olaszországba.

„Zoltán F. sofőröket bérelt fel, és kamionokat kölcsönzött Szlovákiában és Csehországban is, eredeti és hamis személyi okmányokat használva” – ismertette a részleteket Denisa Baloghova szlovák rendőrségi szóvivő.

A rajtaütésen négy embert tartóztattak le. A rendőrség szerint a migránsok, akik javarészt Szíriából, Pakisztánból és Afganisztánból érkeztek, a bérelt teherautók benzintankjaiban bújtak meg, egy erre kialakított részen. Átlagosan 500-1000 eurót fizettek egy fuvarért.

„Zoltán F.-et őrizetbe vették más bűncselekmények miatt a napokban. Négy másik ember került most eljárás alá” – tette hozzá a szóvivő.

A szlovák rendőröket magyar kollégáik segítették az akcióban. Szlovákia nem tartozott a több százezer közel-keleti, afrikai és ázsiai bevándorló úti céljai vagy megállóhelyei közé, és nem volt része az úgynevezett balkáni migrációs útvonalnak sem.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »