Kaliňák egyszerre két helyen

Kaliňák egyszerre két helyen

Robert Kaliňák képes egyszerre két helyen is jelen lenni. Azon a napon , amikor aláírta a FoRest cég részesedésének átruházásáról szóló papírokat, egyben a Balkánon tett látogatást. Erre az ellenzék képviselői hívták fel a figyelmet.

 

Kaliňák saját gazdagodására haszálja funkcióját. Ján Počiatek exminiszterrel egyetemben. 2012.június 5.-én megvásárolták a FoRest cég egy részét, fejenként egy-egy euróért. A megvásárolt részesedés piaci értéke körülbelül 37 ezer euró volt

 

– mondta Jozef Rajtár (SaS).

 

Hozzátette, hogy a valódi árat lényegében az adófizetők fizették ki, mivel Robert Pintér, akitől az üzletrészt vette a két miniszter, a belügyminisztériumban kapott funkciót.

 

Igor Matovič (OĽaNO) arra hívta fel a figyelmet, hogy az Üzleti Nyilvántartó szerint az ügylet 2012. június 5.-én ment végbe.

 

Azon a napon, reggel kilenckor Pozsonyban találkozik Kaliňák, Počiatek, Marek Turčan, és Pintér és aláírják a közgyűlés jegyzőkönyvét és végbemegy a részvények 99,99 százalékos kedvezménnyel történő átruházása. De 2012 június 4.-én és 5.-én Kaliňák Horvátorszában, majd Montenegróban volt. Ez hivatalosan fel van tüntetve a belügy sajtóközleményében, fényképekkel alátámasztva. Hogy lehettséges, hogy június 4.-én Horvátországban van, ahonnét egyenesen Montenegróba utazik, ahol egész napos program várja, és ugyanezen a napon reggel ott van a közgyűlésen Pozsonyban és aláírja a papírokat?

 

– tette fel a kérdést Matovič.

 

forrás: aktuality.sk

nyitókép: aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »