Kaliforniai Egyetemi lövöldözés – két áldozat

A Los Angelesben lévő Kaliforniai Egyetem campusát a helyi idő szerint délelőtt tíz előtt pár perccel történt lövöldözés miatt teljesen lezárták, a rohamrendőrség a környéket is körülzárta. A lövöldözésnek a hírek  szerint két halálos áldoazata volt.

A diákoktól érkezett twitter-üzenetekből derült ki, hgy magas, fekete dzsekibe és fekete nadrágba öltözött, férfi a merénylő. A rendőrség szerint még mindig a campus területén lehet.

Az egyetemet, melynek mintegy negyvenezer hallgatója van, ellepték a helyi rendőrség és az FBI emberei, s miközben interneten és okostelefonokon arra szólították a diákokat, hogy húzódjanak fedezékbe, miközbenr megkezdődött a kimentésük is. A hallgatói önkormányzat helyettes vezetője, a 20 éves Rafi Sands okostelefonon a helyi sajtónak elmondta, hogy a rémült diákok az ő előadótermében a nadrágszíjaikkal próbálták meg lezárni az előadóterem ajtaját, s mindenki próbált a padok alá húzódni. A 21 éves Mehwish Khan mérnökhallgató a Los Angeles Times munkatársának – szintén okostelefonon – elmondta, hogy ő és a barátnői a mosdóba menekültek, nagy volt a fejetlenség.        

Az amerikai televíziós csatornák helikopterről készített felvételekkel követik az eseményeket. Jól látható, hogy a diákok rohamrendőrök  és mesterlövészek felügyeletével, fejük fölé tett kézzel vonulnak ki az egyetem területéről. . A Los Angeles-i rendőrség és az FBI munkatársai mellett jelen vannak robbanóanyagokkal is foglalkozó tűzszerészek. Bombát, vagy más fegyvert nem találtak. Elővigyázatosságból riadót rendeltek el Los Angeles egész területére.

Az első értékelések szerint – bár a lövöldözés okát egyelőre  csak találgatják, – nem terrortámadás történt. A rohamrendőrök épületről épületre, folyosóról folyosóra haladva vizsgálták át az egyetemet, segyik épületében megtalálták a két áldozat holttestét. A rendőrök szerint az is lehetséges, hogy  egyikük a lövöldöző. A Los Angeles-i rendőrfőnök, James Herren szerint nem zárható ki az sem, hogy öngyilkos akció történt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »