Kalapáccsal támadtak egy rendőrre a motoros banditák

Kalapáccsal támadtak egy rendőrre a motoros banditák

Egy zálogház kifosztását akadályozta meg a szolgálaton kívüli rendőr. A rablók motorjából kivette az indítókulcsot, a felbőszült banditák ezért egy kalapáccsal támadtak rá, az egyenruhás egy reklámtáblával védekezett az ütések ellen – írja a police.hu.

Nem akármilyen jeleneteknek lehettek szemtanúi Marcali belvárosában a járókelők hétfőn a kora délutáni órákban. Egy zálogház előtt a járdán álltak meg motorral fehér ruhába öltözött ismeretlenek, akiknek bukósisakja szigetelőszalaggal volt körbetekrve. A járműről leugrottak, majd a zárva tartó üzlet kirakatát egy nagyméretű kalapáccsal betörték és onnan az arany ékszereket pakolták egy táskába.

Cselekményüket látta a Marcali Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli rendőre, Juhász Zoltán r. főtörzszászlós, aki azonnal a motorhoz sietett, abból kivette az indítókulcsot azért, hogy ezzel megakadályozza a menekülésüket.

A banditák egyike azonban ezt egy kicsit zokon vette és a kezében lévő kalapáccsal a rendőrre támadt, aki egy hirdetőtáblát kapott maga elé, így fogta fel az ütéseket. A két férfi a megszerzett értékeket hátrahagyva a helyszínről futva elmenekült, a főtörzszászlós és három járókelő utánuk rohant. Időközben több autóval is érkeztek rendőrök, akik segítségével Juhász Zoltán r. főtörzszászlós néhány percen belül a helyszín közelében elfogta a 19 és a 47 éves zalahalápi férfit.

A rendőrök P. Cs.-t és P. I.-t előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, majd felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásuk indítványozását.

Fotó: police.hu


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »