Kalapáccsal támadt a rendőrre egy ékszerrabló Marcaliban

Kalapáccsal támadt a rendőrre egy ékszerrabló Marcaliban

Egy zálogház kifosztását akadályozta meg a szolgálaton kívüli rendőr.

Marcali belvárosában, egy zálogház előtt a járdán álltak meg motorral 2016. június 28-án 13 óra 15 perc körül fehér ruhába öltözött ismeretlenek, akiknek bukósisakja szigetelőszalaggal volt körbetekrve. A járműről leugrottak, majd a zárva tartó üzlet kirakatát egy nagyméretű kalapáccsal betörték, és onnan az arany ékszereket pakolták egy táskába.

Cselekményüket látta a Marcali Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli rendőre, Juhász Zoltán r. főtörzszászlós, aki azonnal a motorhoz sietett, abból kivette az indítókulcsot, hogy megakadályozza a menekülésüket. Ekkor az egyik férfi kalapáccsal a kezében a rendőrre támadt, aki egy hirdetőtáblát kapott maga elé, így fogta fel az ütéseket.

A két férfi a megszerzett értékeket hátrahagyva a helyszínről futva elmenekült, a főtörzszászlós és három járókelő utánuk rohant. Időközben több autóval is érkeztek rendőrök, akik segítségével Juhász Zoltán r. főtörzszászlós néhány percen belül a helyszín közelében elfogta a 19 és a 47 éves zalahalápi férfit.

A rendőrök P. Cs.-t és P. I.-t előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, majd felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásuk indítványozását – olvasható a rendőrség honlapján.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »