Kajak-kenu – Két kvóta Magyarországnak

Kvótaszerző helyen végzett mindhárom egység Duisburgban, az európai pótkvalifikációs versenyen. Dombvári Bence egyesben és Hufnágel Tiborral párosban is győzött 1000 méteren, Horváth Bence pedig második lett K-1 200-on. Ezzel az olimpiára megszerezhető 8 férfi kajakos kvóta mindegyikét begyűjtötték a magyar válogatott tagjai.

Két fővel bővült ma a Rióba utazó kajak-kenu válogatott és a teljes magyar csapat létszáma. Ehhez elég volt Dombvári Bence és Hufnágel Tibor győzelme K-2 1000 méteren. A pároson a két megszerezhetőből csak a második kvóta múlt, hiszen Dombvári egyesben is győzni tudott még csütörtök délelőtt.

Ezzel a regattával lezárult az olimpiai kvalifikációs időszak a válogatott számára, versenyzőink 8 férfi kajakos, 5 női kajakos és 4 férfi kenus indulói helyet, vagyis összesen tizenhetet gyűjtöttek az augusztusi ötkarikás játékokra, ennyit egyetlen nemzet kajak-kenus csapata sem tudott. Csak összehasonlításképpen: a londoni olimpián tizenhárom versenyzőnk állt rajthoz és szerzett 3 arany-, 2 ezüst és 1 bronzérmet.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »