Kajak-kenu: forr a víz a Lagúnában, jön a hölgynégyes!

Kajak-kenu: forr a víz a Lagúnában, jön a hölgynégyes!

Ismét vízre szállnak legjobb kajakosaink, bemutatkozik a férfi és női csapathajónk, megteszi az első csapásokat a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenukettes, és újra nagyot merít az olimpiai hangulatból Molnár Péter – ezúttal K-1 200 méteren.

Mit várhatunk kajak-kenuban? SPORTÁGI BEHARANGOZÓ A TELJES MAGYAR RIÓI PROGRAM – KATTINTSON!

Férfi K-1 200 m, Molnár Péter

Jutalomjáték! Így is tekinthetünk magyar szempontból a férfi K-1 200 méter versenyére, amelyben a tegnapi párosban elért negyedik hely után Molnár Péter próbál újra szerencsét. Tótka Sándorral egy hajóban az utolsó pillanatban került be az utazó csapatba, miután Horváth Bence és Szomolányi Máté doppinggyanús mintát produkált, Molnár ismét nagyot meríthet az olimpia hangulatából.

Férfi C-2, 1000 m, Vasbányai Henrik, Mike Róbert

2013-ban világbajnokok lettek, 2014-ben és 2015-ben ezüstérmet szerzett a magyar kenupáros, amely ezúttal is dobogóért érkezett Rióba. Esélyeiket növeli, hogy az olimpiai bajnok fehérorosz Bahdanovics testvérpár, és a világbajnok román Dumitrescu, Mihalachi duó is doppingeltiltását tölti, de ott lesz a mezőnyben az egyesben olimpiai bajnoki címet ünneplő német Sebastian Brendel és egy bikaerős brazil páros is.

Női négyes 500 m, Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina

Olimpiai bajnokokkal teletűzdelt magyar női négyes száll vízre ma. A vezérevezős Szabó Gabriella kétszeres, Kozák Danuta négyszeres, Fazekas-Zur Krisztina egyszeres olimpiai bajnoknak vallhatja magát, s a lányok szívesen „megajándékoznák” a negyedik szereplőt, Csipes Tamarát is egy olimpiai aranyéremmel. A magyar egység más összeállításban a 2015-ös milánói világbajnokságon vereséget szenvedett a fehéroroszoktól, azonban most olyan erővel bír a csapat (csak nézzük meg az egyéni teljesítményeket), hogy nehéz elképzelni, hogy bárki is megfossza őket a címvédéstől.

„Nagyon fontos az egyéni teljesítmény és a csapathajós alkalmasság. A szakmai minimum az, hogy mindenki a maximumot nyújtsa, és mind a négyen ki tudjuk magunkat evezni úgy, hogy közben nem hátráltatjuk egymást. Ha ez nincs meg, csak a saját dolgunkat nehezítjük. Ha viszont megvan, akkor arra lehet építkezni. A jelenlegi négyes pozitívuma abban rejlik, hogy Gabi személyében van egy tapasztalt, jó sztrókunk, aki mögött három bikaerős ember ül” – fogalmazta meg még az idei moszkvai Európa-bajnokságot követően Kozák a csapathajóval kapcsolatos érzéseit.

Férfi négyes 1000 m, Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás

A válogatósorozatban alulmaradt az olimpiai ezüstérmes Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összetételű kvartett helyettük Hufnágel Tibor – Ceiner Benjámin – Kugler Attila – Somorácz Tamás alkotta csapathajó ragad lapátot. Hufnágel és Ceiner párosban már hetedik hellyel mutatkozott be az olimpián, a férfi csapathajótól egy pontszerző hely már jó eredménynek számítana.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »