Justin Welby canterbury érsek beszédet mond a Westminster-székesegyházban a szentév zárásakor

Justin Welby canterbury érsek beszédet mond a Westminster-székesegyházban a szentév zárásakor

Az anglikán egyház vezetője, Justin Welby is meghívást kapott arra, hogy beszéljen november 13-án a Westminster-székesegyházban, az irgalmasság szentévét záró szertartáson.

Az irgalmasság jubileumi évének végén, november 13-án, a vesperást megelőzően egy ünnepség keretében bezárják a szent kaput a Westminster-székesegyházban. Az anglikán egyház vezető érseke is meghívást kapott, hogy mondjon prédikációt a szertartáson. A beszéd pontos témáját még nem tették közzé.

Az egyházmegye meghívta a papságot, hogy vegyenek részt az eseményen, illetve jelöljenek ki minden plébániáról két hívőt, akik képviselik az egyházközségüket. Vincent Nichols bíboros, westminsteri érsek emellett előírta, hogy az egyházmegye többi szent kapuját is ugyanebben az időben, délután 3.30-kor zárják be.

A bejelentés, hogy Justin Welby érsek fog beszélni a szertartáson azt követően történt, hogy a hónap elején Rómában találkozott egymással az anglikán egyház vezetője és Ferenc pápa abból az alkalomból, hogy ötven éve kezdődött a két egyház közötti kapcsolat megerősítése.

Forrás és fotó: Catholic Herald

Magyar Kurír

(sza)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »