Justin Trudeau ajándéka a buzifeszten: az igazolványokban a férfi és nő mellett feltüntetnék a "semleges" opciót is

Justin Trudeau ajándéka a buzifeszten: az igazolványokban a férfi és nő mellett feltüntetnék a "semleges" opciót is

"Történelmet írt" a szélsőliberális Justin Trudeau, aki első hivatalban lévő kanadai kormányfőként részt vett helyi idő szerint vasárnap a torontói buzifelvonuláson.

A 2015 novembere óta kormányzó miniszterelnök a délkelet-kanadai nagyvárosban egy szivárványszínű zászlót – a homokosmozgalom keresztényektől lopott ismertetőjelét – lengetve vonult utcára.

A 44 éves kormányfő – aki házas, és három gyermek édesapja – lazacszínű ingben és fehér farmerben jelent meg a több tízezer látogatót vonzó rendezvényen, szelfiket készített és kezet rázott az út szélén állókkal. Kísérője is volt Bill Morneau kanadai pénzügyminiszter, John Tory torontói polgármester és Kathleen Wynne, Ontario tartomány első bevallottan leszbikus kormányfőjének személyében.

A túl színes parádén egyperces csenddel emlékeztek meg a három héttel ezelőtt az orlandói buzibárban egy szintén homokos buzulmán által végrehajtott mészárlás 49 áldozatáról.


Nem nagy dolog, hogy ilyenekkel vonulgat egy miniszterelnök

"Ki kell nyitnunk a szánkat, ha intoleranciát és diszkriminációt látunk" – okított Trudeau Toronto belvárosában, a felvonulás kezdetekor. Mint mondta, "nem kellene nagy dolognak lennie annak", hogy egy kormányfő is jelen van egy ilyen parádén, "mostantól kezdve pedig nem is lesz nagy dolog". A Liberális Párt élén álló kanadai kormányfő szerint az LGBT-közösség (leszbikusok, köcsögök, biszexuálisok és transzneműek, vagyis ferde hajlamúak) tagjai ugyan már jelentős előrelépéseket tettek "jogaik védelme" terén, de "sok még a feladat".

Trudeau elmondta azt is: kormánya fontolóra vette annak lehetőségét, hogy a személyazonosító okiratokban a nem meghatározásakor a férfi és nő mellett feltüntetik a "semleges" opciót is.

Melyik ujjamba harapjak?

(MTI nyomán)

"Női egyenjogúsági megfontolásból" semleges neművé teszik a kanadai himnuszt – Elsöprő többséggel szavazták meg

A ferde hajlam térnyerése (II. rész) – Perverz propagandisták és a médiatúlsúly

"Isten csak mese", hirdetik az elfogadás lázában a buzeránsok – így teszik Augiász istállójává a magyarok fővárosát

Bajban a pandasimogató libsikedvenc: a kanadai miniszterelnök nem győz bocsánatot kérni könyökléséért

Feminizmus: zsidó harc a nőiesség ellen (II. rész) – Femen, Pussy Riot és a nők elárulása

Transzneműség, genderelmélet – napjainkban újult erővel zülleszt az évszázados zsidó szexológia

 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »