Júniusig nem fog vonatozni a Balaton déli partján

Felújítás miatt péntektől június 11-éig pótlóbuszok viszik az utasokat a dél-balatoni vasútvonal egyes szakaszain – közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a dél-balatoni vasútvonal korszerűsítésének folytatásaként péntektől április 28-áig Szabadbattyán és Balatonszemes között, április 29-étől június 10-éig pedig a Siófok–Balatonszemes-vonalszakaszon lesz felújítás. Ezeken a szakaszokon pótlóbuszra kell átszállni. A dél-balatoni és a hozzá csatlakozó vonalakon módosított menetrend lesz érvényben.

A Szabadbattyán és Balatonszemes közötti szakaszon péntek hajnaltól 28-án éjszakáig minden személyvonat utasait autóbuszok viszik a Szabadbattyán–Lepsény–Siófok–Szántód–Kőröshegy–Balatonszemes-útvonalon. Emellett Siófok és Ádánd között is busz helyettesíti a vonatot.

Szintén péntektől egy hétig a Szabadbattyán–Aszófő-vonalszakaszon sem közlekedhetnek a vonatok, ezért az észak-balatoni vonalon is módosított menetrend lép életbe. Szabadbattyán és Aszófő között vonatpótló jár.

A vasútvonalak vágányzári menetrendje a MÁV-csoport honlapján érhető el (www.mavcsoport.hu), a változások az Elvira menetrendi keresőben is megtalálhatók, és a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálata is az utasok rendelkezésére áll a 06-40-49-49-49-es telefonszámon. Az állomásokon hirdetmények is jelzik a módosításokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »