Juncker végleg „lelőtte” az októberi népszavazást?

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdai évértékelő beszédében bejelentette, hogy nem lesz kötelező betelepítési kvóta, és ezzel végleg elbukott a magyar kormány által erről a kérdésről kiírt október 2-ai „álnépszavazás” – közölte Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője csütörtökön.

„Bebizonyosodott az, amit mindig is mondtunk: ez az álnépszavazás nem a menekültügyről, hanem Orbán Viktor hatalmi ambícióiról, az Európai Unióból való kilépés előkészítéséről szól” – fogalmazott sajtótájékoztatóján a képviselő.

„Mivel tegnap óta már bizonyítottan nem lehet tovább kvótákkal riogatni, a Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az október 2-ai, mára már végleg értelmetlenné és okafogyottá vált álnépszavazását” – mondta Molnár, hozzátéve, hogy „nincs mi ellen harcolni, felesleges elkölteni hatmilliárd forintot és folytatni a gyűlöletkampányt”.

„Ha a népszavazást a kötelező kvótákról szóló uniós tervek hiányában is megtartják, az a magyar emberek immáron nyílt átverését jelenti” – hangsúlyozta strasbourg-i sajtótájékoztatóján a DK-s politikus.

Jean-Claude Juncker röviden a migrációs válság kezeléséről is beszélt az előző napi évértékelő beszédében. „Meggyőződésem, hogy sokkal több szolidaritásra van szükségünk. De azt is tudom, hogy ezt önként kell nyújtani, szívből kell jönnie, erőltetni nem lehet” – fogalmazott az Európai Bizottság elnöke, amit egyes elemzők úgy értelmeztek, hogy Juncker kihátrál a kötelező kvótarendszerre vonatkozó tervek mögül.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »