Juncker: A Brexit után Németország szerepe felértékelődik az EU-ban

Juncker: A Brexit után Németország szerepe felértékelődik az EU-ban

Németország szerepe felértékelődik az Európai Unióban az Egyesült Királyság kiválása után – mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy szombaton megjelenő lapinterjúban.

A Bild című német napilapnak nyilatkozva a luxemburgi politikus arra az álláspontra helyezkedett, hogy Németország “központi, vagy még annál is jelentősebb szerepet fog játszani az Európai Unióban”. Azokra a félelmekre, hogy a jövőben Párizs-Berlin-Madrid-tengely irányítja majd Európát, Juncker úgy reagált, hogy eddig sem Londonból diktáltak az EU-nak, most sem fogja semmilyen trió átvenni az irányítást.

Juncker rámutatott, hogy az EU-nak javára kell fordítania a történteket, “okosabban kell kikerülnie a helyzetből”. Szerinte a soron következő uniós csúcson szót kell ejteni arról, hogy Európa hogyan tudna jobban válaszolni az emberek aggodalmaira, és hogyan lehet egyesült erővel és hatékonyan útját állni a populista mozgalmaknak.

Jean-Claude Juncker szerint részben David Cameron is felelős a referendum kimeneteléért. “Ha valaki hétfőtől szombatig Európát szidja, akkor vasárnap aligha fogják róla elhinni, hogy meggyőződéses európai” – fogalmazott az Európai Bizottság elnöke. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »